دلمه خانگی و اصول پخت آن

دلمه خانگی و اصول پخت آن

سلام خدمت همشهریان عزیز امروز قراره روش تهیه و پیچیدن دلمه خوشمزه در منزل رو با دستور پخت خانم حیدری عزیز، دوست هنرمند همدانی  که مقیم گلبهار هستند رو بهتون آموزش بدیم

مواد لازم :

برگ مو تازه ۶۰۰ گرم

گوشت چرخ کرده گوسفندی ۴۰۰ گرم

سبزی دلمه ۳۰۰ گرم

پیاز ۱ عدد متوسط

برنج نصف لیوان

لپه نصف استکان

گوجه سبز نصف لیوان ( حدود ۷-۱۰ عدد )

شکر ( به دلخواه ) ¼ استکان

آب‌لیمو ¼ استکان

نمک ، فلفل ، زعفران دم کرده به مقدار لازم

طرز تهیه :

  1. برگ‌مو های تازه را با آب سرد بشوئید و اضافه دم آنها را بگیرید. در ظرفی مقداری آب و نمک بریزید و روی حرارت قرار دهید تا آب بجوشد، بعد از جوش آمدن آب برگ ها را داخل آب بریزید و ۵-۶ دقیقه بجوشانید تا کمی نرم شوند. بعد برگ‌ها را آبکش کنید و بگذارید آب اضافی آن کاملاٌ خارج شود.
  2. لپه را جداگانه با کمی آب و نمک بپزید تا نرم شود. ( تقریبا ۲۰ دقیقه ) بعد آبکش کنید و کنار بگذارید.
  3. برنج را که از قبل خیس کرده اید، در مقداری آب و نمک در حال جوش بریزید و بعد از ۵-۶ دقیقه آبکش کنید و کنار بگذارید .
  4. پیاز را خلال خرد کنید و در مقداری روغن کمی تفت دهید تا سبک شود، بعد گوشت چرخ کرده را به پیاز اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا رنگ گوشت عوض شود، بعد نمک و فلفل را اضافه کنید و یک لیوان آب داخل گوشت بریزید و درب ظرف را بگذارید تا با حرارت ملایم بپزد. ( حدود ۱۰-۱۵ دقیقه )
  5. سبزی دلمه را بعد از پاک کردن و شستن و خشک کردن، کاملاٌ ریز خرد کنید ( یا از دستگاه خرد کن استفاده کنید )، بعد از پختن گوشت، سبزی را به گوشت اضافه کنید، لپه و برنج آبکش شده را نیز به مخلوط بیفزاید و هم بزنید تا مزه مواد با هم مخلوط شود، نمک و فلفل مخلوط را اندازه کنید و بعد آب‌لیمو را به مواد اضافه کنید و بعد از ۱ الی ۲ دقیقه حرارت را خاموش کنید، زعفران را اضافه کنید، مخلوط را هم بزنید و بگذارید مواد کمی سرد شود.
  6. یک عدد برگ‌مو را روی میز کار پهن کنید و مقداری از مایه دلمه ( بسته به اندازه برگ ) وسط برگ قرار دهید و دلمه را به شکل مورد نظر بپیچید .
  7. تمام دلمه ها را پر کنید، قابلمه مورد نظر را آماد کنید و کف آن را با مقداری روغن چرب کنید. یک لایه برگ‌مو کف قابلمه بچینید، روی برگ‌ها را نیز با مقداری روغن چرب کنید و دلمه های پر شده را داخل قابلمه بچینید، بین لایه های دلمه گوجه سبز ها را بچینید و بعد از چیدن تمام دلمه ها، نصف استکان روغن را با یک لیوان آب ولرم مخلوط کنید و روی دلمه ها بریزید.
  8. حرارت زیر قابلمه را کمی زیاد کنید تا آب بجوشد و بعد از جوشیدن آب، یک عددبشقاب که اندازه آن کمی کوچک‌تر از دهانه قابلمه باشد، برعکس روی دلمه ها قرار دهید تا فشار بشقاب باعث شود دلمه ها از هم باز نشوند، بعد درب قابلمه را ببنید و بگذارید دلمه ها با حرارت ملایم حدود یک ساعت کاملا بپزند .
  9. بعد دلمه ها را در ظرف مورد نظر بچینید و سرو کنید .
  10. دلمه برگ‌مو معمولا همراه نان و ماست سرو میشود. ( سرد یا گرم )

    نوش جان

 شما می توانید اقلام مورد نیاز خود را از سایت بازار گلبهار دات آی آر سفارش دهید و درب منزل تحویل بگیرید.

 

نظرات کاربران

نظر بدهید