ترشی کلم قرمز

ترشی کلم قرمز

ترشی کلم قرمز

متشکریم ازخانم فاتح عزیز بابت این آموزش

 یکی از رایج ترین و به نوعی جذاب ترین ترشی های خوش رنگ ترشی کلم قرمز یا بنفش است که در اینجا با چگونگی آماده سازی آن آشنا خواهید شد.

کلم یکی از رایج ترین و پرخاصیت ترین انواع سبزیجات است که به دلیل فواید بسیارش از نظر سلامت، جایگاهی ویژه در تغذیه انسان دارد. این ترشی را با سرکه قرمز هم میتوان تهیه کرد ولی برای خوش رنگ شدن ترشی کلم قرمز بهتر است از سرکه سفید استفاده کنید. گاهی ترشی کلم قرمز با سرکه سیب هم تهیه می‌شود. 

پیش از توضیح طرز تهیه ترشی کلم قرمز خانگی لازم است مواد مغذی موجود در کلم را یادآور شویم: آهن، فسفر، کلسیم،  آب، تیوسیانات، ویتامین های  A-B-C-U-K و… میزان بالای ویتامین K در کلم قرمز یکی دیگر از شگفتی های این گیاه است که برای سلامت استخوان ها بسیار مفید است. البته گفتنی است خوردن کلم با تمام فایده هایی که دارد به بیماران مبتلا به گوآتر، بواسیر و کسانی که به خارش بدن دچار هستند توصیه نمی شود و دلیل آن تیوسیانات موجود در کلم است.(دکتر محمد صادق رجحان،کتاب شفا)

کلم قرمز یکی از بخش های ضروری سالاد های مجلسی است که در زیبایی و تزئین سالاد هم نقش منحصر به فردی دارد اما اگر اعضای خانواده شما زیاد اهل خوردن سبزیجات خام نباشند، بعد از تهیه سالاد مقداری از کلم تا مدتها در یخچال میماند و خراب می‌شود. با تهیه این ترشی هم کسانی که سبزیجات خام دوست ندارند تشویق به خوردن آن می‌شوند و از خواص آن بهره می‌برند و هم کلم شما هدر نمی‌رود.

مواد لازم :

کلم قرمز: 1عدد

سرکه: 2ونیم پیمانه

نمک: 1قاشق غذاخوری

فلفل تند: به دلخواه

 طرزتهیه:

ابتدا کلم را خوب بشویید، خشک و خرد کنید. اندازه خرد کردن کلم به سلیقه هر فرد یا خانواده بستگی دارد البته تکه‌های کوچک‌تر ظاهر بهتری دارد و هم پس از آماده شدن ترشی، هنگام سرو راحت‌تر مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین برای داشتن ترشی کلم قرمز مجلسی و شیک سعی کنید کلم ها را رشته‌ای خرد کنید. آن را با نمک مخلوط کنید( مقدار نمک را با توجه به ذائقه می توانید کم یا زیاد کنید) حدود نیم ساعت به آن استراحت دهید تا به خوبی نرم شود؛ این کار باعث می‌شود مقدار کلم بیشتری در ظرف ترشی شما جای بگیرد و همچنین از ورود هوا به داخل ظرف ترشی کلم قرمز جلوگیری شود. پس از پر‌کردن ظرف روی آن سرکه بریزید تا به خوبی سطح کلم قرمز را بپوشاند و در ظرف را به خوبی و محکم ببندید تا هوا وارد نشود و از کپک زدن جلوگیری شود. ترشی را در جای تاریک و خنک نگهداری کنید و همراه غذاهای دلخواه نوش جان کنید.

اگرسوال یا نظری دارید لطفا فرم زیر را تکمیل کنید تا به آن پاسخ بدهم.

نظرات کاربران

نظر بدهید