گیاه آپارتمانی پتوس

گیاه آپارتمانی پتوس

پتوس

پتوس گیاهی برگ زینتی و آپارتمانی است با برگ های قلبی شکل. بسیاری ازگونه ها حالت بالارونده دارند.

ممنونیم از همشهری خوش ذوق گلبهاری خانم رسولی نژاد بابت مقاله خوبشون

 

دو نوع دارد: پتوس‌برگ معمولی و پتوس‌برگ ابلق.

با این‌که هردو مقاوم به سایه هستند، ولی نوع ابلق آن، نیاز به نوربیشتر برای تشکیل رنگیزه دارد. درصورتی که نور کافی دریافت نکند، برگ ها به سبزی گرایش پیدا می‌کنند.

شرایط لازم و مناسب برای نگهداری ازگیاه پتوس در آپارتمان:

نور مورد نیاز : کم و مقاوم به سایه،  نیازبه نور مستقیم خورشید ندارند ودر صورت دریافت نورمستقیم آفتاب، سوختگی بصورت تاول و سوختگی روی برگ‌ها نمود پیدا می‌کند.

آبیاری : تابستان هر 5-4 روز 1 بار، زمستان هر 8-7 روز 1 بار، سطح خاک بین 2 آبیاری باید خشک شود. رطوبت کم محیط را تحمل می‌کند.

دمای مورد نیاز: 22 درجه سانتیگراد

خاک مناسب: خاک باغچه، ماسه و خاک برگ

کوددهی:  3گرم در لیتر کود محلول در آب و یا کود مایع هر 2 هفته 1 بار از فروردین تا آبان ماه

روش تکثیر:

شما می‌توانید قلمه‌ انتهایی ساقه را به طول 8 تا10 سانتی‌متربا یک چاقوی تیز جدا کنید و هر۳تا ۵ قلمه را در گلدان با قطر دهانه ۹ سانتی‌متر، بکارید و یا آن‌ها را در آب بگذارید تا ریشه دهد سپس در گلدان موردنظر بکارید.

تعویض گلدان:

زمانی که ریشه‌ها به اندازه کافی رشد کرد، گیاه را به گلدان بزرگتری منتقل کنید.  برای این‌که مطمئن شوید که گیاه به گلدان بزرگتری احتیاج دارد نگاهی به کناره‌های سطح خاک و منفذ زیرگلدان بیندازید. ریشه‏‌های طویل از منفذ زیرگلدان و لبه‏‌های سطح خاک بیرون می‏زنند در اینصورت گیاه به گلدان بزرگتر احتیاج دارد.

گلدانی یک درجه بزرگتر از گلدان قبل تهیه نموده، به گیاه آب کافی بدهید، آن را وارونه کنید و ضربه‏‌ای به ته گلدان بزنید. گیاه با ریشه و خاکهای اطرافش از گلدان خارج می‏شوند. مقداری از خاک‌های نامرغوب و ریشه‌های ضعیف را جدا کنید حالا به گلدان جدید قدری خاک مرغوب اضافه نموده و گیاه را منتقل کنید و دوباره با خاک مرغوب اطراف را پر کنید. گیاه را آبیاری کنید و در محل مناسب بگذارید.

عوارض و درمان:

  • در صورتی که مشاهده کردید برگ‌های گیاه می‌ریزند و ساقه‌ها خم می‌شوند، احتمال بدهید گیاه تشنه و هوا خشک است، گیاه را فراوان آبیاری کرده و به محل خنک‌تری منتقل کنید. نورکم و یا کمبود مواد غذایی میتواند باعث درازی ساقه‌ها و فاصله زیاد بین برگ‌ها شود.
  • نقاط قهوه‌ای و سیاه در مرکز یا نوک برگ معرف آسیب اشعه مستقیم آفتاب است. اگر هم در سطح زیرین برگ‌ها لکه‌  برجسته قهوه ای  وجود داشت، هفته‌ای یک‌بار با سم حشره‌کش گیاه را سمپاشی کنید تا علایم بر طرف گردد.
  • در صورتی که از رشدفعال و ظهور برگ‌های جدید خبری نباشد می‌توان حدس زد محیط گیاه خیلی سرد است.
    اگر آن‌را به جای گرمتری ببرید مشکل برطرف می‌شود. هوای سرد همچنین می‌تواند برگ‌ها را چین و چروک‌دار و قهوه‌ای کند. در اثر خاک باتلاقی و یا آبیاری با آب خیلی سرد، برگ‌های پایینی گیاه می‌ریزند و زرد می‌شوند.

 

اگرسوال یا نظری دارید لطفا فرم زیر را تکمیل کنید تا به آن پاسخ بدهم.

نظرات کاربران

نظر بدهید